Vrtec Otona Župančiča Maribor

MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE

Starševska ljubezen je vedno popolna,

ne glede na to,

na koliko delov je razdeljena.

(Robert Brault)

 

V našem vrtcu smo v mesecu marcu sodelovali v projektu – MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE, ki poudarja povezanost in prepletenost mlade (otroci), srednje (starši) in starejše (stari starši) generacije. Namen projekta je spoznavanje in vzpostavljanje medsebojnega spoštovanja in solidarnosti.

Pogovarjali smo se o družini in o družinskih članih. Na pomoč so nam priskočili tudi starši, ki so v  vrtec prinesli naše družinske fotografije. Vzgojiteljica je fotografije prilepila na slikovno tablo, ob kateri smo se zelo radi zadrževali. Iskali smo mamico, atija sebe in prijatelje.

Vzgojiteljica nam je večkrat pripovedovala ob slikanicah vezanih na tematiko družine. Najbolj sta nam bili všeč Moj mali bratec (T. Ban) in Piki obišče babico in dedka (E. Hill).

Zelo aktivno smo sodelovali tudi pri ustvarjanju daril ob dnevu žena in materinskem dnevu.

V mesecu marcu smo v okviru projekta medgeneracijskega sodelovanja organizirali tudi druženje v popoldanskem času. V ponedeljek, 18. 3. 2024, smo se ob 16. uri v naši igralnici družili na ČAJANKI. Skupaj smo preživeli prijetno popoldne in sproščeno poklepetali o najrazličnejših tematikah. Imeli smo se zelo lepo.

V našo skupino smo v tem mesecu sprejeli tudi novega prijatelja Ammarja.

 

 

 

Galerija slik

Scroll to Top