Vrtec Otona Župančiča Maribor

APRIL V SKUPINI PIŠČANČKI

Otrok je srce vsake družine.

Z njim ponovno rastemo,

se igramo, učimo, včasih tudi jezimo.

A najbolj pomembno je,

da smo steber, ko nas potrebuje.

 

V začetku meseca aprila smo si v večnamenskem prostoru našega vrtca ogledali predstavo o velikonočnem zajčku. Predstava nam je bila zelo všeč.

V nadaljevanju smo mesec april posvetili raziskovanju kmetije. Pogovarjali smo se o tem katere živali živijo na kmetiji, jih poimenovali ter posnemali njigove glasove in gibanje. Veliko časa smo se zadrževali tudi ob slikovni tabli, na kateri so bile fotografije živali. Živali smo opazovali tudi v kartonkah in slikanicah. Najbolj všeč nam je bila knjiga z zavihki o Pikiju, ki obišče kmetijo (E. Hill), pogosto smo vzgojiteljici s prstki kazali na knjigo, ki je bila na polici in želeli, da nam jo pripoveduje.

  1. aprila smo sodelovali v VSESLOVENSKEM PETJU – ker nam je na ta dan ponagajalo vreme, smo se vsi otroci našega vrtca zbrali v večnamenskem prostoru, kjer smo skupaj prepevali otroške pesmi in preživeli prijetno druženje.
  2. aprila smo obeležili SVETOVNI DAN KNJIGE, na ta dan smo si ogledovali najrazličnejše knjige, kartonke in slikanice, ter se navajali na pravilno rokovanje s knjigami. Vzgojiteljica Silvija je pripravila tudi pravljično urico, na katero smo povabili še prijatelje iz sosednjih skupin. Prisluhnili smo zgodbi o putki, ki je skupaj z zajcem na kmetiji iskala nekoga, ki bi zanju znesel jajce. Na koncu se je izkazalo, da je putka že dovolj velika, da lahko jajce znese kar sama (Bravo, putka! – S. E. Burg).

Seveda pa na kmetiji ne gre brez traktorja, zato smo tudi te iskali v knjigah ter se z njimi igrali. Ker zelo radi ustvarjamo, smo naredili tudi vsak svoj traktor, naše likovne izdelke si lahko ogledate na tabli pred našo igralnico.

Poslušali smo, kako se živali oglašajo ter pesmi o živalih ter zraven tudi plesali. Najbolj uživamo, ko vzgojiteljica na radiu predvaja pesem Ta, ta traktor (Čuki) ali Kurje, kravji, mačji Rock’n’Roll (Čarovnik Grega).

V tem mesecu smo v našo skupno z veseljem sprejeli tudi dve novi prijateljici. Evita in Mila, dobrodošli v skupini PIŠČANČKI.

 

Galerija slik

Scroll to Top