Vrtec Otona Župančiča Maribor

DOGAJANJE V MESECU JANUARJU

»Otroci nikoli niso bili

 dobri v poslušanju odraslih,

so pa zelo dobri v posnemanju.«

(James Baldwin)

Zakorakali smo v leto 2024.

Po dolgih počitnicah smo se vrnili nazaj vrtec. Kljub temu, da zunaj ni bilo niti malo zimskega vzdušja, smo se na vso moč trudili priklicati sneg.

Tema meseca januarja je bila ŽIVALI PRI BABICI ZIMI. Vzgojiteljica nam je večkrat uprizorila lutkovno predstavo o BABICI ZIMI, katera nam je bila zelo všeč. Ob slikovni tabli in s pomočjo lutk pa smo opazovali živali, ki so obiskale babico Zimo, jih poimenovali in prepoznali.

Večkrat smo prisluhnili tudi pesmi o babici Zimi, ter plesali ob skladbi Mojce Robič: Mi delamo snežaka.

Igrali smo se s kapami, šali in rokavicami, jih poimenovali, pokazali na katere dele telesa sodijo, ter jih razvrščali v ustrezne zaboje.

In ko smo se nekega jutra prebudili, nas je GOSPA ZIMA presenetila s snegom. Opazovali smo snežinke, tipali sneg, se z njim igrali in opazovali kako se na rokah spremeni v kapljice. Največje veselje pa je bilo, ko smo se odpravili na igrišče in uživali v igri na snegu.

Vsekakor pa je bil mesec januar malce drugačen od ostalih mesecev, saj so se nam pridružili kar 4 novi prijatelji. Z veseljem smo jih sprejeli in jim pokazali kako se imamo v vrtcu lepo.

Eden izmed njih je tudi Jaka, ki je v tem mesecu praznoval svoj 1. rojstni dan. Vzgojiteljici sta napihnili balone, nastavili glasbo in zabava se je lahko pričela.

Galerija slik

Scroll to Top