Vrtec Otona Župančiča Maribor

Otrok lahko odraslega nauči tri stvari:

da je srečen brez razloga,

da je vedno radoveden in

da se za nekaj neumorno bori.

(Paolo Coelho)

 

 

Za nami so že trije meseci skupnih trenutkov in vsak dan smo bolj radovedni, uspešni in samostojni.

Mesec november smo namenili slovenski tradicionalni kuhinji ter zdravi prehrani, saj si želimo, da bi ostali kar se zdravi. Skupaj z vzgojiteljicama smo si izdelali in okrasili kuharske kape ter se spremenili v čisto prave mini kuharje. Vsak dan smo zelo uživali v kuhinjskem kotičku in vzgojiteljicama vedno znova kaj dobrega skuhali.

  1. novembra smo obeležili TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK (kruh, maslo, med, mleko, jabolko), ki je letos potekal pod sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!«.

Prisluhnili smo pripovedovanju in uprizoritvi pravljice o medvedu in njegovi čudežni skledi medu, ob kateri smo tudi likovno ustvarjali, ter ježku in rdečem jabolku. Skupaj s prijatelji iz sosednjih skupin pa smo se na deževen dan udeležili tudi pravljične urice, ki jo je pripravila vzgojiteljica Silvija. Zelo radi prisluhnemo tudi prstnim igram in jih tudi sami prikažemo (Miška kaško kuhala; Kuha, kuha,kuhala).

Najbolj pa uživamo ob glasbi in plesu in dan je popoln (Romana Krajnčan: Recept za palačinke).

Je res, da smo še majhni, a počasi in vztrajno nabiramo prve metre v hoji z “bibo”. Vzgojiteljici sta zelo ponosni na nas.

 

 

 

 

 

Galerija slik

Scroll to Top