Otroku dajte ljubezen, ljubezen

in še enkrat ljubezen.

Zdrav razum bo prišel

sam od sebe.

(Astrid Lindgren)

V začetku meseca novembra smo obravnavali tematiko DAN MARIBORA. Iz kock smo gradili mesto, si ogledovali fotografije mariborskih znamenitosti, izdelali spominek  svojega mesta – magnet ter plesali ob glasbi “Gremo okrog sveta” – Čuki.

Preostanek meseca pa smo posvetili tednu slovenske hrane in slovenskemu tradicionalnemu zajtrku (15. 11. 2024). Letošnji projekt je izpostavljal vseh pet sestavin tradicionalnega slovenskega zajtrka, in sicer kruh, maslo, mleko, jabolko in med,  pod sloganom »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«.

Ob fotografijah smo spoznavali 5 ključnih sestavin slovenskega tradicionalnega zajtrka in se pogovarjali o živalih, ki nam dajejo med, maslo in mleko. Na dan slovenskega tradicionalnega zajtrka pa smo si lahko vse te sestavine tudi ogledali.

V reklamnih letakih smo iskali sadje in zelenjavo, jo poimenovali, vzgojiteljici pa sta sličice tudi izrezali. Skupaj smo izdelali plakat o zdravi hrani, ob katerem smo se pogosto zadrževali.

V ta namen smo si pripravili tudi ČAJANKO. Ob pomoči vzgojiteljic smo si skuhali in pripravili slasten čaj ter poskusili kakšnega okusa sta med in limona.

Obravnavali smo rusko ljudsko pravljico “Razbita buča” katera nam je bila tako pri srcu, da jo je vzgojiteljica pripovedovala skoraj vsak dan. Še posebej všeč pa so nam bile pesmi, ki jih je zraven prepevala:” Jaz sem mala miška”, “Zajček dolgoušček”, “Lisička je prav zvita zver” ter Veverica. Po pravljici smo tudi likovno ustvarjali, pred našo igralnici ste si lahko ogledali razstavo buč.

Zadnji petek v mesecu, je na naši enoti potekal likovni dan, ki so ga izvajale študentke Pedagoške fakultete Maribor. S pomočjo krompirja smo potiskali bel ovijalni papir. Imeli smo se zelo lepo.

Vsakodnevno se odpravimo tudi na svež zrak, urimo se v naravnih oblikah gibanja, spuščamo po toboganu, lovimo milne mehurčke, igramo z žogo ter se navajamo na hojo s pomočjo bibe

Galerija slik

Scroll to Top