Dejavnosti so bile sproščene in zabavne. Otroke je zanimalo prepoznavanje različnih vrst hrane, kar je spodbudilo njihove pogovore in interakcijo. Spremljali smo jedilnik in se pogovarjali o sestavinah in njihovemu izvoru. Otroci so imeli priložnost manipulirati z različnimi vrstami hrane (plastika, guma) ter se igrati s kuhinjskimi pripomočki, kot so ponve in sklede. V okviru te dejavnosti so se učili prepoznavanja barv, oblik in vrst hrane. Sodelovali so v igri “kuhanja” ter delili svoje “obroke” z drugimi otroki. V tem času je potekal tudi Slovenski tradicionalni zajtrk. Izdelali smo si sadje iz slanega testa, spoznali uporabo buče in si “pripravili pravo bučno juho” (tisti dan je bila na jedilniku za kosilo, zato so naše prijazne kuharice poskrbele, da je v našo igralnico prispela predčasno).
V skupino smo sprejeli tradicionalni Bralni kovček v katerem so bili trije predmeti. Muca, punčka in jabolko. Z njimi so se otroci rokovali, o njih smo se pogovarjali in iz njih zasnovali avtorsko pravljico z naslovom Jabolko prijateljstva. Kovček smo po enem tednu predali v skupino Murni.